Munspelskola

Bob Dylan-munspel

Mellanspel till Blowing in the Wind

Detta mellanspel är lätt att spela. Sträva efter att spela två toner i taget för att få rätt sound. Inspelningen är gjord på ett D-munspel, samma tonart som Bob Dylan spelat in låten i.

  • Blowing in the Wind
  • Munspel och gitarr

Här kommer tabulatur på låten. Ackorden och notern ovanför tabulaturen är för C-dur. Men du spelar i exakt samma hål oavsett om du spelar i D-dur. Detta är bara ackorden som blir annorlunda.

I sing-and-song-writer-musik är det vanligt att spela två toner åt gången. Spela exakt samma som ovan, men ta med tonen vänster om meloditonen också. Ibland är det snyggare att låta bli den extra tonen, och växla till en-ton-i-taget igen. Testa att göra som i tabulaturen nedan.

Så här blir ackorden om du spelar låten på ett D-dur-munspel. Som du ser spelar man exakt samma sak som i ett munspel i C.

Gilla spelamunspel.se på facebook

Om du har en munspelshållare kan du prova att göra som Bob Dylan och spela mellanspelet samtidigt som du gör nåt annat, t.ex. kompar på gitarr.

Munspelshållaren hänger över nacken och gör att dina händer blir fria till att spela gitarr, ukelele eller nåt annat kompinstrument.